- 2 Buçuk su bardağı süt.
 
- Yarım su bardağı şeker.
 
- Yarım su bardağı irmik.
 
- 1 Paket vanilya.
 
- 1 Büyük limon kabuğu rendesi.
 
- 1 Kutu krem Şanti.
 
- Hinditan cevizi.
 
- Yeşil toz fıstık.
 
- Badem veya fındık.
 
 
- Yapılışı
 
- Süt irmik limon kabuğu rendesini karıştırarak pişiriyoruz.
 
- Vanilya ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
 
- Ocağı söndürüyoruz ılınca toz halindeki krem şantiyi ilave ederek mikserle  karıştırıyoruz.
 
- Bol cama  hindistan cevizi serpip biraz fazla olsun sonra pişirdiğiniz hamurunu üzerine döküp Kaşıkla yayınız.
 
- 1 Gece dolapta bekletin daha sonra lokum şeklinde kesin.
 
- Kestikten sonra üstünü de hindistan cevizine yanlarınıda yeşil fıstıya bulayın.
 
- NOT meyvalı krem şanti atarsanız muzlu veya kivili daha güzel oluyor fındıkla süsleyin
 
- AFİYET OLSUN
 
-  Yazan Seyhan Dural