13 Kasım 2015 Cuma

Kol böreği

Kol böreği malzemeler.
1 kilo yufka yarım kilo kıyma.
Kıyma yoksa peynir ben kıymalı tarifini veriyorum.
Tuz, 1 adet soğan maydanoz, karabiber

Sosu 1 bardak yoğurt yarım bardak süt
2 yumurta yumurtanın birinin sarısını üstüne sürmeye ayır
 1 paket sana erit, yumurtayı,sütü yoğurdu iyice çırp

 İçinin hazırlanışı 1 kaşık yağda soğanı kavur, sonra kıymayı
 doğranmış maydanozu, karabiberi at kıyma suyunu çekene kadar kavur sonra ocak dan al,

Yapılışı yufkayı tezgaha yayalım hazırladığımız sos dan yufkalara sürelim sonra   hazırladığımız içi 6 yufkaya tek tek koyup oklava şeklinde saralım yuvarlaksa tepsi  tepsiye sıra sıra  döşeyin 180 derece ısıtılmış fırında pişirin afiyet olsun
 Not kıyma yoksa peynirli, patatesli de yapabilirsiniz.Seyhan dural 13*11*2015