Kol böreği malzemeler.
1 kilo yufka yarım kilo kıyma.
Kıyma yoksa peynir ben kıymalı tarifini veriyorum.
Tuz, 1 adet soğan maydanoz, karabiber
Sosu 1 bardak yoğurt yarım bardak süt
2 yumurta yumurtanın birinin sarısını üstüne sürmeye ayır
1 paket sana erit, yumurtayı,sütü yoğurdu iyice çırp
İçinin hazırlanışı 1 kaşık yağda soğanı kavur, sonra kıymayı
doğranmış maydanozu, karabiberi at kıyma suyunu çekene kadar kavur sonra ocak dan al,
Yapılışı yufkayı tezgaha yayalım hazırladığımız sos dan yufkalara sürelim sonra hazırladığımız içi 6 yufkaya tek tek koyup oklava şeklinde saralım yuvarlaksa tepsi tepsiye sıra sıra döşeyin 180 derece ısıtılmış fırında pişirin afiyet olsun
Not kıyma yoksa peynirli, patatesli de yapabilirsiniz.Seyhan dural 13*11*2015