30 Nisan 2016 Cumartesi
TAZE FASULYE KAVURMASI
1 Kilo taze fasulye
2 Kaşık tereyağ
1 Tane kuru soğan
Tuz karabiber veya kırmızı biber
1 Kaşık salça
Yapılışı fasulyeleri ortasından dilimlemeden enine ekmek dilimleme tahtasında ufak ufak doğrayın.
Tencereyi ocağa koyun tereyağı eritin daha sonra soğanı kavurun
Kavrulduktan sonra 1 kaşık salça atın doğradığınız fasüleri tencereye atın
içine tuzunu karabüberide atın.
Fasulye sararıncaya kadar 20 veya 25 dakika kavurun.
Daha sonra 1 çay bardağı su koyun fazla değil
5 dakika daha kaynatın fasulyeler piştiyse ocaktan alın.
Not yoğurtlu fasulyeden daha güzel oluyor bizim evde çok severek yenir.
Yazan Seyhan Dural
2 Kaşık tereyağ
1 Tane kuru soğan
Tuz karabiber veya kırmızı biber
1 Kaşık salça
Yapılışı fasulyeleri ortasından dilimlemeden enine ekmek dilimleme tahtasında ufak ufak doğrayın.
Tencereyi ocağa koyun tereyağı eritin daha sonra soğanı kavurun
Kavrulduktan sonra 1 kaşık salça atın doğradığınız fasüleri tencereye atın
içine tuzunu karabüberide atın.
Fasulye sararıncaya kadar 20 veya 25 dakika kavurun.
Daha sonra 1 çay bardağı su koyun fazla değil
5 dakika daha kaynatın fasulyeler piştiyse ocaktan alın.
Not yoğurtlu fasulyeden daha güzel oluyor bizim evde çok severek yenir.
Yazan Seyhan Dural
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)