30 Nisan 2016 Cumartesi

TAZE FASULYE KAVURMASI

1 Kilo taze fasulye
2 Kaşık tereyağ
1 Tane kuru soğan
Tuz karabiber veya kırmızı biber
1 Kaşık salça

Yapılışı fasulyeleri ortasından dilimlemeden  enine ekmek dilimleme tahtasında ufak ufak doğrayın.
Tencereyi ocağa koyun tereyağı eritin daha sonra soğanı kavurun
 Kavrulduktan sonra 1 kaşık salça atın doğradığınız fasüleri tencereye atın
içine tuzunu karabüberide atın.
  Fasulye sararıncaya kadar 20 veya 25 dakika kavurun.
Daha sonra 1 çay bardağı su koyun fazla değil
 5 dakika daha kaynatın fasulyeler piştiyse ocaktan alın.

Not yoğurtlu fasulyeden daha güzel oluyor bizim evde çok severek yenir.
Yazan Seyhan Dural

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder