13 Nisan 2016 Çarşamba

KİVİLİ İRMİK TATLISI

Jölesi
2 Bardak sıkılmış kivi suyu,
4 Kaşık şeker,
2 Kaşık nişasta,

Muhallebisi,
 3 Kaşık irmik ,
3 Bardak süt.
Vanilya.
1 Kaşık tere yağ veya margarin.
1 Çay bardağı şeker.

Yapılışı
Bir kaba jöle malzemelerini koy ocakta karıştırarak pişir.
Koyulaşınca suyla ıslattın bol cama boşalt çevrilmesi için  ıslatmayı unutma.
Diğer tarafta  bir kaba muhallebi malzemelerini boşalt yağ vanilya hariç.
Ocakta  karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişir.
 Ocaktan almadan 5 dakika evvel yağla vanilyayı da kat daha sonra bolcamdaki jölenin üstüne
eşit miktarda boşalt ve soğumaya bırak..
  Soğuyunca kivili taraf üste gelecek şekilde
 ters çevir ve üzerine hindiztan cevizi veya kiviyle süsle
NOT İrmiği sevmeyenler  bisküviyle yapabilir 1 sıra bisküvi bir sıra jöle
Sizlere malzemesi az tadı nefis tarifler veriyorum her bütceye uygun.
AFİYET OLSUN Yazan Seyhan dural