19 Aralık 2015 Cumartesi

Kıymalı makarna

Makarna tarifi
2 Su bardağı su
 1 Paket boncuk orta boy veya küçüğü
2 Kaşık sana veya sıvı yağı 1 çay bardağı
3 Adet yeşil biber
2 Veya 1 domates
1 Adet soğan
Biraz kaşar
Tuz varsa 250 gr kıyma yoksa sadede olur.

Not makarnayı haşlamayın

Yapılışı önce ateşe tencereyi koyun sonra yağı atıp eritin. 
Daha sonra soğanı kavurun kavrulunca doğradığınız biberi domatesi 
 Kıymayı da atıp kavurun kıyma yoksa biber domates kavrulunca.
içine 2 su bardağı suyu  doldurun su kaynayınca 1 paket makarnayı salın.
 Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin makarnalar yumuşayınca ocak dan alın.
Üzerine kaşarı rendele kapanı kapat kaşar erisin erimezse istediğin gibi ocak da 2 dakika ısıt erisin

NOT her makarnadan olur 
Ülkemizde yoksulun üniversite  öğrencisinin yemeyi vazgeçilmezi
 kıyma varsa diye ondan dedim her zaman olmaya bilir kaşarda yoksa normal peynirde atabilirsiniz.yazan Seyhan dural 19*12*2015


un helvası çikolatalı

1 Bardak un
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Bardak su
Bir çay bardağı şeker
Not şekeri çikolatalı olduğu için az atıyoruz
Sade yaparsanız fazla atın

Yapılışı bir tencereye sığı yağı koyun içine unu atıp,
Orta ateşte 30 dakika karamel rengini alana kadar sık sık karıştırarak kavuralım.
Öbür tarafta ılık suyla şekeri eritip kavrulan
helvaya atıp hızlı bir şekilde karıştıralım.
suyunu çekene kadar.
Suyunu çekince ocakdan alıp 5 dakika sovutalım.
 Sonra kaşıkla elimize alıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapalım.
Sonra bifter çıkolata alalım ve
  Benmari usulü kaynayan sıcak suyun buharında eritelim kaseye koyup.
Not suya kaseyi değdirmeyin yoksa çikolata kesilir .
Sonra eriyen çıkolataya topları atarak çıkolataya batır tek tek sonra kaseye diz en sonunda üzerine hindistan cevizi
veya öğütülmüş antep fıstığı serp Not beyaz çikolatada olur. afiyet olsun Yazan Seyhan dural 19*12*2015