19 Aralık 2015 Cumartesi

Kıymalı makarna

Makarna tarifi
2 Su bardağı su
 1 Paket boncuk orta boy veya küçüğü
2 Kaşık sana veya sıvı yağı 1 çay bardağı
3 Adet yeşil biber
2 Veya 1 domates
1 Adet soğan
Biraz kaşar
Tuz varsa 250 gr kıyma yoksa sadede olur.

Not makarnayı haşlamayın

Yapılışı önce ateşe tencereyi koyun sonra yağı atıp eritin. 
Daha sonra soğanı kavurun kavrulunca doğradığınız biberi domatesi 
 Kıymayı da atıp kavurun kıyma yoksa biber domates kavrulunca.
içine 2 su bardağı suyu  doldurun su kaynayınca 1 paket makarnayı salın.
 Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirin makarnalar yumuşayınca ocak dan alın.
Üzerine kaşarı rendele kapanı kapat kaşar erisin erimezse istediğin gibi ocak da 2 dakika ısıt erisin

NOT her makarnadan olur 
Ülkemizde yoksulun üniversite  öğrencisinin yemeyi vazgeçilmezi
 kıyma varsa diye ondan dedim her zaman olmaya bilir kaşarda yoksa normal peynirde atabilirsiniz.yazan Seyhan dural 19*12*2015


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder