1 Bardak un
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Bardak su
Bir çay bardağı şeker
Not şekeri çikolatalı olduğu için az atıyoruz
Sade yaparsanız fazla atın
Yapılışı bir tencereye sığı yağı koyun içine unu atıp,
Orta ateşte 30 dakika karamel rengini alana kadar sık sık karıştırarak kavuralım.
Öbür tarafta ılık suyla şekeri eritip kavrulan
helvaya atıp hızlı bir şekilde karıştıralım.
suyunu çekene kadar.
Suyunu çekince ocakdan alıp 5 dakika sovutalım.
Sonra kaşıkla elimize alıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapalım.
Sonra bifter çıkolata alalım ve
Benmari usulü kaynayan sıcak suyun buharında eritelim kaseye koyup.
Not suya kaseyi değdirmeyin yoksa çikolata kesilir .
Sonra eriyen çıkolataya topları atarak çıkolataya batır tek tek sonra kaseye diz en sonunda üzerine hindistan cevizi
veya öğütülmüş antep fıstığı serp Not beyaz çikolatada olur. afiyet olsun Yazan Seyhan dural 19*12*2015
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder