Bir yoksulun doğum günü hikayemiz.
Semih bir dostunun fırınına ekmek almaya gider.
Dostu sıcak ekmek alması için biraz bekle yeni attım fırına der .
oturur bir kenara bekler.
İçeriye yaşlı bir adam girer.eskimiş ceketinin sol yakasının altında bir madalya parlamaktadır.
yürürken hafifçe topallıyordu.
Tezgaha yaklaşarak ekmeklerini almak ister
Fırıncı tezgahın altından 1 gün önceden kalma 5 tane bayat ekmekleri verir.
Semihin dikkatini çeker oturması için yerini yaşlı adama verir.
Fırıncı dostuna yaklaşarak neden tazeyi beklemesini söylemeden neden bayat ekmek verdin.
Fırıncıda yaşlı adamın bayat ekmekleri,
kendisinin istediğini çok fakir olduğunu, bayat ekmeği yarı fiyatına verdiğini söyler.
Semih sorar kim bu adam kendisi kore gazilerinden
Trafik kazasında oğluyla gelininin vefat ettiğini 2 torununa o bakıyor
çok az maaşıyla der.
Semihin içi yanar fırıncı dostuna verdiğin ekmekleri al yeni çıkan taze ekmek ver .
parasını ben verim der.
Bugün de taze ekmek yesinler fırıncı dostu da aynısını yapar.
Yaşlı adam sıcak ekmekleri alır ve göğsüne bastırarak.
Allah sizden razı olsun oğul bu gün onların doğum günü, onlara pasta alamadım.
Sıcacık ekmek yesinler hiç değilse der ve gider.
Aslında kıssadan hisse olan bir hikaye kimisi pastayı yemekten bıkar
Bazıları da hikayede olsa gerçeklik payı olan bayat ekmek alır.
Ailesini geçindirebilmek için.
Yazan Seyhan dural 8.2.2016
8 Şubat 2016 Pazartesi
Tavada kaşarlı mantar
Tavada veya fırında mantar.
Yarım kilo iri mantar
Kekik veya kırmızı biber
1 Kaşık tere yağ veya sana yağ
Bir ufak kase kaşar
Yapılışı
Mantarları yıkayın temizce suda bekletmeyin içine su çekmesin
Mantarların sap kısmını çıkaralım, çukur tarafı üste gelecek şekilde tavaya dizelim.
İsterseniz saplarını da tavanın kenarına koyun.
Mantarların içine 1 kaşık tereyağ koyun.
Sonra kapağını kapatıp orta ateş de mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarlar suyunu çekmeye başlayınca ortasına rendelenmiş kaşarla dolduralım.
Üzerine tuz ve baharat atalım. tavanın kapanı tekrar kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Tavada mantarı sıcak servis yapalım.
Not yaklaşık pişme süresi yarım saat
Not kaşarlı hem sucuk
da oluyor kaşarın yerine mantarların içine sucuk da koyabilirsiniz.
Fırında isterseniz fırında da pişire bilirsiniz arzuya göre
AFİYET OLSUN 8.2.2016
YAZAN Seyhan dural
Yarım kilo iri mantar
Kekik veya kırmızı biber
1 Kaşık tere yağ veya sana yağ
Bir ufak kase kaşar
Yapılışı
Mantarları yıkayın temizce suda bekletmeyin içine su çekmesin
Mantarların sap kısmını çıkaralım, çukur tarafı üste gelecek şekilde tavaya dizelim.
İsterseniz saplarını da tavanın kenarına koyun.
Sonra kapağını kapatıp orta ateş de mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarlar suyunu çekmeye başlayınca ortasına rendelenmiş kaşarla dolduralım.
Üzerine tuz ve baharat atalım. tavanın kapanı tekrar kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Tavada mantarı sıcak servis yapalım.
Not yaklaşık pişme süresi yarım saat
Not kaşarlı hem sucuk
da oluyor kaşarın yerine mantarların içine sucuk da koyabilirsiniz.
Fırında isterseniz fırında da pişire bilirsiniz arzuya göre
AFİYET OLSUN 8.2.2016
YAZAN Seyhan dural
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)