Yarım kilo iri mantar
Kekik veya kırmızı biber
1 Kaşık tere yağ veya sana yağ
Bir ufak kase kaşar
Yapılışı
Mantarları yıkayın temizce suda bekletmeyin içine su çekmesin
Mantarların sap kısmını çıkaralım, çukur tarafı üste gelecek şekilde tavaya dizelim.
İsterseniz saplarını da tavanın kenarına koyun.
Sonra kapağını kapatıp orta ateş de mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
Mantarlar suyunu çekmeye başlayınca ortasına rendelenmiş kaşarla dolduralım.
Üzerine tuz ve baharat atalım. tavanın kapanı tekrar kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Tavada mantarı sıcak servis yapalım.
Not yaklaşık pişme süresi yarım saat
Not kaşarlı hem sucuk
da oluyor kaşarın yerine mantarların içine sucuk da koyabilirsiniz.
Fırında isterseniz fırında da pişire bilirsiniz arzuya göre
AFİYET OLSUN 8.2.2016
YAZAN Seyhan dural
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder