26 Ekim 2015 Pazartesi

Sulu köfte


  • 350 Gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı bulgur.
  • 1 soğan rendelenmiş
  • 1 yumurta tuz karabiber
  • maydanoz ince doğranmış 1 diş sarımsak.
  • sosu
Bir çorba kaşığı tereyağ veya sana yağ
Bir kaşık sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça ve su

Yapılışı bir kabın içine kıymayı rendelenmiş soğanı, bulguru,  doğranmış maydanozu,
yumurtayı, tuzu karabiberi, ve sarımsağı atıp karıştıralım.
sonra iyice yoğuralım tencereye sıvı yağı tereyağını salçayı atıp 5 dakika kavuralım.
sonra suyu ilave edip kaynatalım sonra yuvarladığımız köfteleri atalım su köftelerin boyunu aşsın
pişirip servis yapalım  NOT bunun içine küp şeklinde doğranmış patateste atabilirsiniz.salçayı kavururken  içine patatesi at kavur istiyorsanız 1 iki tane.Seyhan dural