- 350 Gram kıyma
- 2 yemek kaşığı bulgur.
- 1 soğan rendelenmiş
- 1 yumurta tuz karabiber
- maydanoz ince doğranmış 1 diş sarımsak.
- sosu
Bir çorba kaşığı tereyağ veya sana yağ
Bir kaşık sıvı yağ 1 çorba kaşığı salça ve su
Yapılışı bir kabın içine kıymayı rendelenmiş soğanı, bulguru, doğranmış maydanozu,
yumurtayı, tuzu karabiberi, ve sarımsağı atıp karıştıralım.
sonra iyice yoğuralım tencereye sıvı yağı tereyağını salçayı atıp 5 dakika kavuralım.
sonra suyu ilave edip kaynatalım sonra yuvarladığımız köfteleri atalım su köftelerin boyunu aşsın
pişirip servis yapalım NOT bunun içine küp şeklinde doğranmış patateste atabilirsiniz.salçayı kavururken içine patatesi at kavur istiyorsanız 1 iki tane.Seyhan dural
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder