21 Ağustos 2015 Cuma

haşhaşlı açma

1 Su bardağı süt 1 su bardağı su,
 Maya,1 çorba kaşığı şeker biraz tuz  aldığı kadar un.
 İçi için peynir veya haşhaş bitanede yumurta
Yapılışı mayayı ılık suyla 5 dakika erisin .
 Sonra unun içersine sütü suyu  mayayı atıp yumurtayı yunurun.
. Yumuşak bir hamur yapın kulak memesi kıvamında .
 Hamuru gelmeye bırakın diğer yanda  içini hazırlayın.
 Haşhaş koycaksanız biraz yağ atın haşhaşa .
 Yoksa sürülmez hamuru oklavayla biraz açın içine
 Haşhaşı koyup yuvarlayın sonra  bıçakla kesin tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün.
 not
  Bu meşhur eskişehirin haşhaşlı açması.
  bunu peynirlide yapabilirsiniz haşhaşı sevmesseniz
 180 Derecede pişirin afiyet olsun  yazan seyhan dural 21*8*2015