1 Su bardağı süt 1 su bardağı su,
Maya,1 çorba kaşığı şeker biraz tuz aldığı kadar un.
İçi için peynir veya haşhaş bitanede yumurta
Yapılışı mayayı ılık suyla 5 dakika erisin .
Sonra unun içersine sütü suyu mayayı atıp yumurtayı yunurun.
. Yumuşak bir hamur yapın kulak memesi kıvamında .
Hamuru gelmeye bırakın diğer yanda içini hazırlayın.
Haşhaş koycaksanız biraz yağ atın haşhaşa .
Yoksa sürülmez hamuru oklavayla biraz açın içine
Haşhaşı koyup yuvarlayın sonra bıçakla kesin tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün.
not
Bu meşhur eskişehirin haşhaşlı açması.
bunu peynirlide yapabilirsiniz haşhaşı sevmesseniz
180 Derecede pişirin afiyet olsun yazan seyhan dural 21*8*2015
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder