- 1 Kilo havuç
- 4 Veya 5 kaşık nişasta
- 1 bardak su
- Göz kararı ceviz veya fındık
- 1 Buçuk su bardağı şeker
- Biraz hindistan cevizi
- 1 paket vanilya isterseniz tarçında atabilirsin.
Yapılışı havuçları rendeleyin suyla havuçların suyunu çekene kadar pişirin 20 dakika
iyi pişerse tadı harika oluyor.
Sonra nişastayı soğuk suyla hafif sulandır içine at
direk havuça nişastayı atarsan topaklaşma yapar. ve cevizi de atıp 10 dakika pişir.
Koyulaşınca tencereyi ocaktan al bol cama dök arasına ve üzerine hindistan cevizi dök
Soğuyunca dilimle servis yap afiyet olsun.
Not bunun içine sade kırılmış Bisküvi atabilirsiniz isterseniz ben sade yapıyorum tadı cezeryeye benziyor
Havuç çok yararı olan vitamin bakımından zengin özellikleri olan bir sebze özellikle gözlere havucun çocuklara yararı çok fazla yazan seyhan dural 7*1*2016