![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC2eoIrCypw8p-LpAoSt8kIMxcaxElWEdEtbT71Ke-TJYJkcbACfcgCW_n73M4-ra3nF1IxWB0ZjVqc5XHSIF8IYkV2kJgy8IUUSxCrXi4XRgU08FPTIlGvMDT2kPfjduIiwgsDsj9nzBE/s320/Portakal-Joleli-Tavuk-G%25C3%25B6%25C4%259Fs%25C3%25BC-Tarifi.jpg)
- MUHALLEBİSİ
1 Kilo süt.
Bir paket etimek.
3 Yemek kaşık nişasta.
3 Yemek kaşığı un.
1 Su bardağı şeker.
1 Yemek kaşığı katı yağ.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHIhgg-EAdd9fB6TvjNovO8254bjY8sUbx6ZXQCUJqt7AuVM1P9PjUkXZ_3JOKrBuDeuj_YEH606UiTBAqthgyzKPJjk-JOpq-UkxiD11qANQZ3YBxeymqiucdVnKXXg2696JbPzRHHwQX/s1600/indir.png)
ŞERBETİ İÇİN
1 Buçuk su bardağı şeker.
1 Buçuk su bardağı su.
PORTAKAL SOSU
3 Portakalın suyu.
2 Su bardağı olacak portakal suyu.
2 Kaşık nişasta.
4 Yemek kaşığı şeker
1 Paket kremşanti.
HAZIRLANIŞI
Şerbeti tavaya al karamal rengine döndüğünde su ekle
şekerler eridiğinde 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.
Tepsiye dizilen etimeklerin üzerine dök.
Muhallebi pişirilip üzerine dökülür.
P
ortakal sosunu ocakta pişir koyu olursa suyla pişerken açabilirsiniz daha sonra soğuyan
tatlının üstünü kremşanti ve portakal sosuyla süsleyin.dolaba koyun soğutun .
AFİYET OLSUN