- MUHALLEBİSİ
1 Kilo süt.
Bir paket etimek.
3 Yemek kaşık nişasta.
3 Yemek kaşığı un.
1 Su bardağı şeker.
1 Yemek kaşığı katı yağ.
1 Paket vanilya.
ŞERBETİ İÇİN
1 Buçuk su bardağı şeker.
1 Buçuk su bardağı su.
PORTAKAL SOSU
3 Portakalın suyu.
2 Su bardağı olacak portakal suyu.
2 Kaşık nişasta.
4 Yemek kaşığı şeker
1 Paket kremşanti.
HAZIRLANIŞI
Şerbeti tavaya al karamal rengine döndüğünde su ekle
şekerler eridiğinde 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.
Tepsiye dizilen etimeklerin üzerine dök.
Muhallebi pişirilip üzerine dökülür.
P
ortakal sosunu ocakta pişir koyu olursa suyla pişerken açabilirsiniz daha sonra soğuyan
tatlının üstünü kremşanti ve portakal sosuyla süsleyin.dolaba koyun soğutun .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder