4 Yumurta.
4 Yemek kaşığı şeker.
5 Yemek kaşığı un.
5 Yemek kaşığı irmik.
Kabartma tozu vanilya.
Portakal rendesi .
1 Kaşık portakal suyu.
ŞERBETİ İÇİN
4 Su bardağı süt.
1 Su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN
1 Paket krem şanti.
1bardak süt.
Yapılışı
Yumurtayla şekeri iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ilave edip
karıştırıp yağlanmış tepsiye döküp 18o derece fırında kızarana kadar pişir.
Diğer taraftan şekerle sütü ocağa koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Fırından çıkan keke soğuk olarak döküyoruz.
İsteye göre krem şantiyı 1 bardak sütle karıştırıp şerbetini çekmiş keke döküyoruz .
Dolapta 1 saat bekletip servis yapıyoruz.
hindistan cevizi yeşil fıstık dökün.
AFİYET OLSUN
SEYHAN DURAL