19 Nisan 2016 Salı

OSMANLI SARAY LİMONATASI

3 Adet limon,
2 Adet portakal
125,gr toz şeker
2,5 Litre su
 Taze nane Süslemek için

Yapılışı
portakal limon kabuklarını rendeleyin.
üzerine toz şekeri ilave edip iyice  karıştırılır
kabukları rendelenmiş portakal ve limonu küçük küçük doğrayın
şekerli karışıma ekleyip iyice yoğur .
Azar azar suyu ilave ederek karıştırılır 15 dakika falan karıştır
daha sonra süzgeçten süzerek sürahilere doldur ve buz dolabına koy.
İyice soğuyunca servis et üzerine taze nane koyabilirsin süslemek için .
AFİYET OLSUN Yazan Seyhan dural

SANDVİÇ PİZZA

3 Adet sandviç ekmeği.
1 Yumurta.
100/150 gram peynir sürmek için yumuşak olsun.
Yarım kaşık salça.
Domates ve yeşil biber.
 Herhangi bir baharat.
Bir miktar sucuk, salam ,zeytin,
kaşar az bir şey


Yapılışı
Sandviç ekmeklerini 2 bölün üzerine hafifçe
yarım kaşık  sulandırılmış salçalı sudan sürün .
Yumurta ile peyniri karıştırın birazda baharat atın.
Bu karışımı 6 dilime  üzerine  dağıtın.
 Doğradığınız domatesle biberi sucuk sosis hepsini karıştır
eşit miktarda ekmeklerin üzerine dağıt.
200 Derece fırında pişirin çıkarmadan 5 dakika evvel kaşarda koyun kaşar erince fırından çıkarın
AFİYET OLSUN Yazan Seyhan Dural