3 Şubat 2016 Çarşamba

NEFİS AÇMA TARİFİ


NEFİS AÇMA
2 Bardak süt
1 bardak ılık su
1 tane yaş maya
1 kaşık tuz
1 kaşık şeker
 Yarım paket sana yağ
1 Tane yumurta

Peynir lor veya normal
Maydanoz ve susam veya çörek otu



Yapılışı ılık suyla mayayı 5 dakika ıslatın.
Başka bir kapta unu tuzu şekeri sütü yumurtayı ve ıslanmış mayayı da atıp hamur yapın.
Kulak memesi yumuşaklığında. Sonra gelmesi için hamuru bırakın dinlenmeye.
 Hamur geldikten sonra hamuru yuvarlak açıp içine peynir koyun.
 katlayıp şekil verin fırın tepsisine dizip üzerine yumurtanın sarısını sürüp.
 180 derece ısıtılmış fırında pişirin NOT İçine  ne isterseniz koya bilirsiniz.


Afiyet olsun.



Kolay Profiterol

 KOLAY PROFİTEROL
 4 Elma
1 Paket 250 gr bisküvi
1 Paket kakaolu veya çikolatalı puding
Ceviz veya dövülmüş fındık yarım su bardağı ,
yoksa atılmadan da oluyor.
 1 kaşık tarçın  severseniz atın.



Kakaolu puding
2 Buçuk bardak süt
1 Kaşık un
2 Kaşık nişasta
 3 Kaşık kakao
1 Buçuk bardak şeker 1 paket vanilya
ocağa koyup pudingi yapın ılık olarak dökün topların üzerine.

Yapılışı elmaları rendele,  bisküvileri kırarak elmalarla karıştırıp,
ufak toplar yapıp bol cama dizin.
Üzerine kakaolu  puding yapıp üzerine dökün.
daha sonra hindistan cevizi serpin.
 Hazır puding alıp da yapabilirsiniz.vakti olmayanlara
NOT Çikolatalı sosla da yapabilirsiniz
Afiyet olsun  3.2 .2016