3 Şubat 2016 Çarşamba

NEFİS AÇMA TARİFİ


NEFİS AÇMA
2 Bardak süt
1 bardak ılık su
1 tane yaş maya
1 kaşık tuz
1 kaşık şeker
 Yarım paket sana yağ
1 Tane yumurta

Peynir lor veya normal
Maydanoz ve susam veya çörek otu



Yapılışı ılık suyla mayayı 5 dakika ıslatın.
Başka bir kapta unu tuzu şekeri sütü yumurtayı ve ıslanmış mayayı da atıp hamur yapın.
Kulak memesi yumuşaklığında. Sonra gelmesi için hamuru bırakın dinlenmeye.
 Hamur geldikten sonra hamuru yuvarlak açıp içine peynir koyun.
 katlayıp şekil verin fırın tepsisine dizip üzerine yumurtanın sarısını sürüp.
 180 derece ısıtılmış fırında pişirin NOT İçine  ne isterseniz koya bilirsiniz.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder