2 Kaşık margarin veya tereyağ
1 Buçuk bardak süt
2 Yumurta 250 gr beyaz peynir
100 Kaşar üzerine
Tuz karabiber
Yapılışı makarnaları haşlayın sonra suyunu süzün.
Tencereye tekrar alıp içine peyniri karabiber tuzu karıştırın.
Bir tepsiye dökün karıştırdığınız makarnaları. üzerine rendelenmiş kaşarı da dökün.
Daha sonra çırptığınız yumurtayla sütü karıştır üzerine dök
Üzerine eritilmiş 2 kaşık yağı gezdir.
180 Derece fırında altı ve üzeri pembeleşinceye kadar kızart
Not Ben sadesini verdim isteyen beşamel soslu da yapabilir.
NOT Beşamel soslu da yapılır.
yarım su bardağı un
125 gr margarin veya tereyağ
2 buçuk bardak süt
Beşamel soslu bir tencerede yağı eritip unu hafif kavurup sütü yavaş yavaş ekleyin.
Topak yapmaması için sürekli karıştırın kaynayınca kapatın.
Topak yaptıysa ocaktan alıp mikserden geçirin daha sonra makarnalara ilave edin eşit miktarda
180 derece ısıtılmış fırında kızartın
AFİYET OLSUN yazan Seyhan dural 15.2.2016
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder