16 Şubat 2016 Salı

FIRINDA MAKARNA

500 Gr makarna
2 Kaşık margarin veya tereyağ
1 Buçuk bardak süt
2 Yumurta 250 gr  beyaz peynir
100 Kaşar üzerine
Tuz karabiber

Yapılışı makarnaları haşlayın sonra  suyunu süzün.
Tencereye tekrar alıp içine  peyniri karabiber tuzu  karıştırın.
Bir tepsiye dökün karıştırdığınız makarnaları. üzerine rendelenmiş  kaşarı da dökün.
 Daha sonra çırptığınız yumurtayla  sütü karıştır üzerine dök
 Üzerine eritilmiş 2 kaşık yağı gezdir.
 180 Derece fırında altı  ve üzeri pembeleşinceye kadar kızart
Not Ben sadesini verdim isteyen beşamel soslu da yapabilir.

NOT Beşamel soslu da yapılır.
yarım su bardağı un
 125 gr margarin veya tereyağ
2 buçuk bardak süt

Beşamel soslu bir tencerede yağı eritip unu hafif kavurup sütü  yavaş yavaş ekleyin.
 Topak yapmaması için sürekli karıştırın kaynayınca kapatın.
 Topak yaptıysa ocaktan alıp mikserden geçirin daha sonra makarnalara ilave edin eşit miktarda
 180 derece ısıtılmış fırında kızartın



AFİYET OLSUN yazan Seyhan dural 15.2.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder