- 1 Kilo süt
- 2 Kaşık kakao
- 1 Buçuk kahve fincanı nişasta
- 1 Kahve fincanı un
- Yarım su bardağı şeker
- Vanilya 50 gram sana yağ
- Hindistan cevizi
- Krem şanti sade
Yapılışı
Yağ hariç bütün malzemeyi bir tencereye koyup
karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
Kaynayınca yağı da katıp eritelim içine.
Daha sonra hindistan cevizi serpilmiş fırın tepsisine muhallebiyi döküp tepsinin her tarafına yayalım.
Tepsimizde ki muhallebi iyice soğuyunca
Tepsinin uzunlamasına 4 şerit şeklinde keselim enine de ortadan keselim
Daha sonra kenarından dikkatlice rulo şeklinde sarıp servis tabana alın.
yazan Seyhan Dural 29/3/2016
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder