29 Mart 2016 Salı

SULTAN SARMASI TATLI


  • 1 Kilo süt
  • 2 Kaşık kakao
  • 1 Buçuk kahve fincanı nişasta
  • 1 Kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Vanilya 50 gram sana yağ
  • Hindistan cevizi
  • Krem şanti sade
Yapılışı
 Yağ hariç bütün malzemeyi bir tencereye koyup
 karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
Kaynayınca yağı da katıp eritelim içine.
Daha sonra hindistan cevizi serpilmiş fırın tepsisine muhallebiyi döküp tepsinin her tarafına yayalım.
Tepsimizde ki muhallebi iyice soğuyunca 
Bir su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayıp  tepsinin üzerindeki muhallebinin üzerine sürelim
Tepsinin uzunlamasına 4 şerit şeklinde keselim  enine de ortadan keselim 
Daha sonra  kenarından dikkatlice rulo şeklinde sarıp servis tabana alın. 
Afiyet olsun
yazan Seyhan Dural 29/3/2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder