1 Bardak pirinç,
1Buçuk su bardağı şalgam suyu
1 Bardak bezelye,
1 Bardak mısır konserve,
1 Tutam dere otu, 1 tutam maydanoz,
zeytin yağı
Tuz, 2 ade havuç,
nar ekşisi, veya limon,
3 Veya 4salata turşusu,
Yapılışı
Pirinçleri ıslatın yağı ocağa koyup ıslattınız pirinçler atın su yerine
şalgam suyu koyup çok pişirmeden pişirin,
Daha sonra ocaktan alıp soğuyunca tüm malzemeyi karıştırın.
Not soğan atılmıyor isteyen şalgam suyu yerine normal su atıp sadesini yapabilirsiniz.
isteyen pirinç yerine bulgur atabilir B ulgurlu da nefis oluyor malzemeyi azalta
da bilirsiniz isteye göre
AFİYET OLSUN Seyhan dural
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder