MALZEMELER
8 Adet tost ekmeği.
4 Dilim salam.
4 Dilim salam.
1/2 Süt.
2 Yumurta.
Kızartmak için sıvı yağ.
Tuz. karabiber. kırmızı biber.
YAPILIŞI
Tos ekmeğinden bir dilim alınarak sırasıyla 1 dilim kaşar1dilim salam [sucukta olur]koyup öbür dilim ekmeği üzerine kapatılır.
Bütün tost ekmeklerini aynı şekilde yapın.
Ayrı bir kasede yumurtayı sütü baharatları ve tuzu çırpın.
Daha sonra içindeki malzemeyi dökmeden tost ekmeklerini yumurtaya batırıp çıkarın 2 taraflı kıtır isterseniz batırıp çıkarın .
karışımda biraz bekletirseniz yumuşak olur isteye göre.
Sonra ocakta kızgın yağda kızartın sıcak sıcak servis edin
Pazar günleri nefis bir kahvaltı.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder