13 Mart 2018 Salı

SİMİT PİZZA TARİFİ

3 Su bardağı süt.
1 Su bardağı su.
1 Çay bardağı yağ.
1 Yaş maya veya kuru maya.
2 Yumurta akı içine.
5 Tatlı  kaşığı şeker.
1 Tatlı kaşığı tuz.
Yeteri kadar un.

İÇ MALZEMESİ

Sucuk. kaşar. zeytin.
1 Domates
 üzerine susam. ve yumurtanın sarısı

YAPILIŞI

Sütü ılıtın bütün malzemeleri atıp yumuşak bir hamur yapın.
1 Saat mayalandırın  sonra mandalina büyüklünde bezeler.alıp yuvarlıyoruz.
İlk önce yumurta sarısına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine diziyoruz.
Çay bardağı ile ortalarına bastırıp iç malzemeyi koyuyoruz.30 dakikada tepside mayalanıyor.
Sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz yumuşacık. pufur pufur 2 tepsi hamur çıkıyor.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder