13 Mayıs 2019 Pazartesi

HAFİF YOĞURTLU RAMAZAN MUHALLEBİ

2 Bardak süt.
Krema 2 kaşık.
 1 Su bardağı şeker.
1 Kase  yoğurt.
Damla sakızı.
Nişasta 4 kaşık.
1 Kase çilek veya ahududu.

YAPILIŞI

Sütü şekeri kremayı nişastayı damla sakızını da karıştırıp ocakta kaynatarak pişirin.
Çok koyu olmayacak muhallebi kıvamında içine 5 dakika indirmeden vanilyayı 1 kaşık tereyağını da atın 5 dakika daha.pişirin.
Ocaktan indirince ılık olunca yoğurdu karıştırın sıcak atmayın kesilir  iyice karışsın.
Sonra çilekleri doğrayın servis tabana koydunuz çileklerin üzerine muhallebiyi boşaltın ve soğuyunca servis edin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder