Çiğ börek tarifi 250 gr kıyma,1 soğan peynirde atabilirsiniz kıyma yoksa
1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığından az karabiber,
½ çay bardağı su,1 yumurta
Hamuru 4 su bardağı un,1 tatlı kaşığı tuz su,,
Yapılışı unu tuzu suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Diğer tarafta yağı kızart soğanı kavur,
Sonra kıyma ve maydanoz ve tuz at hafif kavur.
Hazırladınız hamurdan ceviz büyüklünde kopararak 20 santim çapında yuvarlak hamur aç,
Açtın hamurun bir yüzüne hazırladın içten sür öbür yüzünü üzerine katla
Tırtırlı bir şeyle kes.sonra kızgın yağda kızart.
Püf noktası yağ kızgın olacak .bekletmeden hemen kızart.
Üzerinde ununu iyice silkele fazla yağ çekmez.
Eskişehir, in meşhur çiğ börek afiyet olsun yazan . Seyhan dural 12*9*2015
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder