24 Nisan 2016 Pazar

PASTANE BOHÇASI

1 Küp yaş mayanın yarısı.
1 Su bardağı süt ılık.
1 Şişe soda.
2 Kaşık toz şeker.
1 Kaşık tuz.
Susam veya çörekotu.
1 yumurta.
1 kaşık margarin
İçine isteye göre peynir veya kıyma.

Yapılışı
Mayayı ılık su şekerle 5 dakika ıslat daha sonra sodayı tuzu ekle ve yoğur.
Kulak memesi yumuşaklığında daha sonra hamurun gelmesini bekle.
Gelince ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ufak ufak aç
 içine hazırladın peynir veya kıymadan koy yuvarlak yap.
Daha sonra tepsiye dize 1 yumurtanın sarısına çörek otu v
eya susam at ve üzerine sür
180 derece fırında kızart.
 AFİYET OLSUN Yazan Seyhan dural
 NOT
bayatlamayan bohça



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder