- Portakal peltesi.
- 2 Bardak portakal suyu.
- 2 Yemek kaşığı nişasta.
- 4 Kaşık şeker.
Sütlü irmik için
3 Su bardak süt.
3 Yemek kaşığı irmik.
vanilya
1 kaşık tereyağ.
1 çay bardağı şeker.
Yapılışı
2 Bardak portakal suyu 2 yemek kaşığı nişastayı ve
4 Kaşık şekeri bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin.
İsterseniz buna da 1 kaşık tereyağ atabilirsiniz biz atmadık muhallebi kıvamında olacak.
Daha sonra suyla ıslattığınız bol cama dökün.
Diğer tarafta bütün sütlü irmik malzemelerini atıp yağ hariç onu biraz koyulaşmaya başlayınca atın sütlü irmik muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşınca ocaktan alıp onuda portakal peltesinin üzerine dökün.
NOT Ters çevirip portakallı tarafı üste gelecek bol camı ıslatırsanız kolay çevrilir.
isterseniz portakal kabuğu rendeleyin biz rendelemedik
Komşumun meşhur tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder