- Peltesi için.
- 2 Kaşık nişasta.
- 2 Bardak elma suyu sıkılmış.
- 3 Kaşık şeker.
Sütlü irmik için .
3 Kaşık irmik.
3 Bardak süt.
1 Paket vanilya.
1 Fincan şeker.
1 Kaşık tereyağ veya margarin.
Yapılışı
Sonra suyla ıslatılmış bol cama boşaltın.
Daha sonra sütlü irmik malzemelerini yağ hariç bir tencereye koyun.
Sürekli karıştırarak pişirin kaynayınca yağı da ekleyip koyulaşınca ocaktan indirin.
Elma peltesinin üzerine eşit miktarda dökün
Soğuyunca bol camı ters çevirin elmalı taraf üste gelecek
Üzerine hindiztan cevizi dökün .
NOT bol camı ıslatmassanız çeviremezsiniz
AFİYET OLSUN Yazan Seyhan Dural
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder