3 Tane yufka.
250 Gram kıyma.
1 Soğan
Karabiber .tuz.
ÜZERİNE
Sarımsaklı yoğurt.
Kırmızı biberli yağ.
YAPILIŞI
Soğanı rendeliyoruz.kıyma. karabiber tuz ile yoğuruyoruz.
Daha sonra yufkayı tezgaha seriyoruz ve ortadan kesiyoruz.ince istiyorsanız 4 de kesebilirsiniz.
Kenarına kıymayı koyup rulo şeklinde sarıyoruz 1 parmak eninde kesiyoruz.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizip 200 derece fırında kızartıyoruz.
Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli hazırlamış olduğumuz yağla servis ediyoruz.
NOT pratik ve lezzetli vakti olmayanlar için
.kalabalık bir aileyseniz yufkayı ve kıymayı arttırabilir..
Çok yapıp çiğ olarak dondurucuya koyup dondurucudan çıkınca biraz çözüldükten sonra fırında kızartıp kullana biliriz.
YAZAN Seyhan Dural
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder